טיפול בכאב במרפאות הכאב של רשת מזור לכאב

סובלים? אנחנו כאן כדי לעזור!
  • החזר ללקוחות לאומית וביטוחים פרטיים!

טיפול בכאב היא אמנות בשל עצמה.


תחילתה של אומנות זו, בהבנת הרקע והסביבה בו חי ופועל הסובל מהכאב. המשכיותה בהבנת יחסו של האדם לכאב ממנו הוא סובל. מה משמעות הכאב? ממה נגרם? מה יכול לדעתו לפטור אותו מהכאב והסבל? ושאלות שונות נוספות המותאמות לכל אדם ואדם בבואו לטיפול בכאב.

המשך אומנות זו, בהבנת מקורות הכאב ומקורות הסבל. מקורות הכאב נעוצים באיבר הכואב ובמהות הגורם (חבלה, מחלה או כל פגיעה אחרת). מקורות הסבל קשורים יותר לנסיונו, מצב רוחו, מזגו, דעותיו ועמדותיו של כל אחד הסובל מכאב.

בשלב הבא מגיעה הבדיקה הגופנית, שתפקידה חשוב ביותר בהבנת המרכיבים האנטומיים והפיזיולוגיים הקשורים לכאב. בדיקה זו גם כוללת את נושא התפקוד הגופני והמגבלות שיוצר הכאב. מגבלות תנועה, כוח וביצוע פעולות שונות במסגרת עבודתו ומסגרות אחרות בהן פועל הסובל מכאב.

חשוב ביותר לעבור על המידע שהצטבר בהקשר לטיפול הקודם בכאב ובסבל:

  • רשימת האבחנות הקבועה (מחלות בעבר, אשפוזים, מחלות כרוניות וכד')

  • רשימת התרופות הקבועות

  • רשימת התרופות והטיפולים שנוסו בהקשר לכאב, כולל ברפואה רגילה וברפואה משלימה. אלו טיפולים הועילו ואלו טיפולים לא עזרו או אף החמירו את הכאב או יצרו בעיה חדשה ותופעות לוואי.
  • סיכומי מחלה מבתי חולים ו/או מייעוצי מומחים שונים
  • תוצאות בדיקות מעבדה ודימות (רנטגן, אולטרסאונד, MRI וכד')

 

כואב לך במקום ספציפי? לחץ על מקור הכאב ותגיע לעמוד היעודי שלו.

 

על סמך כל אלו מושגת אבחנה משוערת לסיבת הכאב ולמקור הסבל.

כאשר המומחה מגיע לאבחנה זו, הוא בודק עם המטופל מה דעתו לגבי אבחנה זו. האם גם הוא חשב שזו האפשרות הראשונה? האם חשב על אבחנה אחרת ? בשלב מכריע זה, חשוב להבהיר נושא האבחנה ולהגיע להסכמה עם המטופל ומשפחתו – כתנאי הכרחי להצלחת הטיפול.

לא אחת לומד המומחה המנוסה דברים חדשים מהמטופל, המסייעים לו להתאים את הטיפול בצורה מדויקת ככל שניתן לסובל מהכאב.

לאחר השגת ההסכמה על האבחנה, מובהרות ציפיות המטופל והמומחה לגבי הטיפול: באילו אמצעים יעזר המומחה? מה יהיה תפקידו של המטופל? של המשפחה? כמה מפגשים צפויים? אילו התקדמות צפויה ולפי אילו שלבים? וכן הלאה.

לאחר הבהרת הציפיות והשגת הסכמה על מהות הטיפול ומאפייניו, ניתן להתחיל בטיפול.

מנסיונם של המומחים הפועלים ברשת "מזור לכאב", הטיפול המוצלח ביותר הוא זה שבו:

1. המטופל מקבל אחריות על חלק מהמשימות ובעיקר על משימת ניטור יומי של הכאב והסבל.

2. מספר יסודות טיפוליים משולבים יחדיו בטיפול (למשל טיפול תרופתי, ביצוע תרגילים מיוחדים, שמירת הגיינה בריאותית הכוללת התרחקות מסיגריות, אלכוהול וסמים, הקפדה על תזונה בריאה ועל פעילות גופנית על פי היכולת, עיסוק בנושאים מענינים וטובים לנשמה ותרגילים לשינוי החשיבה בהקשר לכאב ולסבל)

3. נשמר קשר רציף בין המטופל למומחה כדי לעמוד על דרך התקדמות הטיפול ולהחליט על שינויים או תוספות בו על פי קצב הצלחתו של הטיפול בכאב.

Picture of דוקטור אלון מרגלית

דוקטור אלון מרגלית

נכתב על ידי דוקטור אלון מרגלית - PHD MD - מנהל מרפאה רב תחומית ומחבר חוות דעת לבית המשפט בנושאי רפואה.
מומחה ברפואת המשפחה, מטפל משפחתי מוסמך, עם הסמכה בהיפנוזה רפואית ותואר שלישי בפסיכולוגיה רפואית.
כתב יחד עם חברו הפסיכולוג יששכר עשת את הספר: "הרופא שבאדם, האדם שברופא" –ספר לימוד לאנשי מקצועות הרפואה והסיעוד המשלב שיטות אבחון וטיפול התנהגותיות יחד עם רפואיות.