הרואים ואינם נראים: כל מה שכדאי לדעת על כאבים נוירופטיים

סובלים? אנחנו כאן כדי לעזור!
  • החזר ללקוחות לאומית וביטוחים פרטיים!

כאבים נוירופטיים הם כאבים עצביים, שנגרמים כתוצאה מנזק או פגיעה במערכת העצבים הפריפריאלית או המרכזית. העצב הפגוע שולח אותות למוח וגורם לכך שהכאב יהפוך למוחשי. אז מה ההבדל בין כאבים נוירופטיים לכל סוגי הכאבים האחרים? ובכן, לכאבים "רגילים" יש נטייה לחלוף תוך מספר ימים או להתפוגג בהדרגה. כאב זה לעומתם, נמשך הרבה מעבר לזמן רגיל ויכול להתבטא גם בתחושות קלות מאוד, עד כדי מצב שבו הסובל מתקשה לפענח האם הוא אכן סובל מכאבים.

ממה נגרם כאב נוירופטי?

בזמן פציעה, חיתוך או מעיכה של העצב (כפי שקורה בפריצת דיסק למשל), בפגיעה תרמית, כימית או חשמלית, עשוי להופיע גם כאב נוירופטי. גם מצבים רפואיים מסוימים עשויים להוביל לכך כמו למשל מחלה נוירולוגית או אוטואימיונית, תסמונת מיופציאלית, סוכרת, חוסר בויטמין 12B, שלבקת חוגרת, סרטן, אירוע מוחי ואף ניתוח.

עד כמה עוצמת הכאבים היא חמורה?

עוצמת הכאבים מתבטאת על סמך מידת הנזק בעצב וסוג העצב שניזוק. הכאב יורגש באיבר שאותו העצב מעצבב והוא עשוי להקרין גם לאזורים אחרים. כך למשל, כאבים בעמוד השדרה מקרינים לרגל וכאבים בלסת מקרינים לאזור הפנים והראש. יחד עם זאת, הכאב שמופיע עשוי להיות "סמוי" ולהתקבל דרך פרסטזיות – תחושות שאינן כואבות אך מציקות במידת מה, כמו נימול, דגדוג, עקצוץ, צריבה, גירוד, דקירות, חום או בעירה, קור, תחושה של זרם  חשמלי.

נהוג לחלק את הכאבים הנוירופטיים לרמות שונות:

אלודיניה – סוג הכאבים ברף הנמוך, שמתבטא בכאבים כאשר חל מגע קל עם האזור ואפילו ליטוף, מצב של שכיבה על המיטה, לבוש בגדים, ביצוע תנועת גוף נורמלית וכד'. הכאב יופיע רק כאשר מתבטא גירוי באותו האזור וכאשר נפסק הגירוי, נעלם גם הכאב. במילים אחרות, אדם הסובל מאלודיניה יתקשה פעמים רבות לחבר בין הגירוי לבין העובדה שקיים כאב המבטא עצב פגוע.

היפרפתיה – מצב תחושתי שבו ניכר כי קיים הבדל  במגע. למשל במצב שבו חל מגע זהה בשתי כפות הידיים, אך באחת מהן המגע יצור תחושה שהוא התבצע בעוצמה מוגברת יותר.

היפראלגזיה – תחושת כאב עוצמתית באזור הפגוע. לעתים אקוטית.

הסובלים מכאבים נוירופטיים חווים הפרעות שונות לאורך פעילויות שגרתיות. ועם זאת, השגרה או עיסוקים מסוימים עשויים להסיח את הדעת מהמודעות לכאב ולהחזיר אותו כאשר לא קיימת הסחת דעת, למשל בזמן שינה. שינה אגב, עשויה להיפגע מהכאב הנוירופטי באופן חריף ולעורר בהמשך מצבים נפשיים קשים כמו דיכאון וחרדה.

כיצד מטפלים בכאבים נוירופטיים?

הטיפול נחלק לשתי דרכים מרכזיות:

טיפול תרופתי שיכול לכלול נוגדי דיכאון מהמשפחות SSRI או SNRI, נוגדי דיכאון טריציקליים, אופיאטים, נוגדי כפיון (פרכוסים), נוגדי דלקת וסטרואידים.

טיפול פולשני שנועד לרפא את המקום הפגוע. טיפול פולשני זעיר כמו גרוי שרירי עמוק (IMS ) או פעולות כמו הזרקת חומרים אנטי דלקתיים, טיפול בגלי רדיו המגדיר מחדש את סף הכאב ומעלה אותו, ביצוע קיצוב (פעילות חשמלית), ניתוח לחיבור עצב שנחתך וכד'.

כיום הרפואה מצליחה להתמודד עם מנגנוני הכאב הנוירופטי באופן יעיל ומוצלח. מרפאת כאב מקצועית תוכל לטפל בבעיה תוך מתן טיפול יעיל  להסרת הבעיה לצמיתות.  

מזור לכאב – מרפאת כאב מקצועית בגישה אישית

מזור לכאב הינה מרפאת כאב מקצועית ומוכרת בפרישה ארצית, הזמינה בעבורכם לכל סוגי הכאבים הקיימים, לרבות כאבים נוירופטיים. מטרת המרפאה היא להביא לבריאות שלמה ואורח חיים חיוני, תוך שימוש בגישות חדשות ועדכניות והתאמת הטיפול למטופל בדרך מהירה ויעילה, המשפרת את סיכויי ההצלחה ומעניקה הקלה מיידית לכאבים.

אם אתם חשים שהנכם סובלים מכאב נוירופטי, כפי שתיארנו בכתבה זו, פנו אל המומחים שלנו על מנת לקבל טיפול מיידי בבעיה, לאתר את מקור הכאב ולמנוע ממנו לחזור פעמים נוספות.

תמונה של דוקטור אלון מרגלית

דוקטור אלון מרגלית

נכתב על ידי דוקטור אלון מרגלית - PHD MD - מנהל מרפאה רב תחומית ומחבר חוות דעת לבית המשפט בנושאי רפואה.
מומחה ברפואת המשפחה, מטפל משפחתי מוסמך, עם הסמכה בהיפנוזה רפואית ותואר שלישי בפסיכולוגיה רפואית.
כתב יחד עם חברו הפסיכולוג יששכר עשת את הספר: "הרופא שבאדם, האדם שברופא" –ספר לימוד לאנשי מקצועות הרפואה והסיעוד המשלב שיטות אבחון וטיפול התנהגותיות יחד עם רפואיות.