השפעת אורחות החיים על כאב

סובלים? אנחנו כאן כדי לעזור!
  • החזר ללקוחות לאומית וביטוחים פרטיים!

בשנים האחרונות מתרבים המחקרים הקושרים שינוי אורחות חיים לכאבים ובעיקר להתפתחות כאב כרוני. מחקר שהתפרסם לאחרונה תאר בדיקה שיטתית של 20 מחקרים נרחבים שבדקו אופני תזונה שונים והשפעתם על תסמונות כאב שונות.

במחצית מהמחקרים נמצא קשר בולט בעיקר בין תזונה ים תיכונית הכוללת ירקות טריים, שמן זית ומוצרי חלב ובין הפחתה בהופעת כאב ובעיקר בעוצמת הכאבים הכרוניים. החוקרים ממליצים לבצע מחקרים נוספים בכוון זה ובעיקר להמליץ על תזונה ים תיכונית לסובלים מכאב.

במחקר אחר שהתפרסם בעיתון הארופאי לכאב, נמצא כי הפרעות במהלך השינה לאורך 3 לילות ומעלה גורמות לירידה בסף הכאב ולרגישות יתר לכאב. ידוע כי איכות השינה וכאבים קשורים זה לזה באופן הדוק. הסובלים מכאב כרוני חווים יקיצות חוזרות במהלך הלילה. אלו שאיכות השינה גרועה, סובלים יותר מכאבים כרוניים. מכאן מסיקים שהקפדה על היגיינת השינה יכולה לשפר את הטיפול בכאב ולהפחית הופעת כאב כרוני. ככלל אנשים המקפידים על היגיינת שינה איכותית יסבלו פחות מהופעת כאב כרוני.

בעיתון הנוירולוגיה של הכאב, התפרסם מחקר השוואתי נרחב שמאושש את הידיעה כי פעילות גופנית סדירה מפחיתה כאב ומונעת התפתחות כאב כרוני. במסגרת הטיפול בתסמונות כאב שונות, תופסת הפעילות האירובית מקום מרכזי וחשוב התומך ביכולת הגוף להבריא ולהשתקם מכאב.

כאבים בגוף

סוגי הכאב וסיבותיהם:

כדי להבין את ההשפעה של אורחות החיים על הכאב, חשוב להבין את סוגי הכאב וסיבותיהם. למשל, ישנם סוגי כאבים מכוונים שמתחילים מזמן מוקדם ומתפתחים עם הזמן, וכן ישנם כאבים חד-פעמיים שעשויים להיות תוצאה של פגיעה מיידית או מצבי רגשיים. חשוב לזהות את סוג הכאב כדי להתאים את הטיפול המתאים ולספק המלצות נכונות לפי כל סוג כאב.

תפקוד הגוף והכאב:

התפקוד הגופני משחק תפקיד חשוב בהתמודדות עם הכאב. תפקוד גופני טוב עשוי לסייע בהפחתת הכאב ובמניעת החזרתו. למשל, אם סובלים מכאב בגב, יש להימנע מישיבה כפופה לאורך זמן ורצוי להשתמש בכיסה המספק מנגנון תמיכה לגב. כמו כן, תפקיד תרגול פעילות גופנית עשוי לסייע בהפחתת הכאב ובשיפור התפקוד הגופני. כך ניתן לעזור לגוף להתאושש ולחזק את מערכת התמיכה הגופנית שלו.

תזונה וכאב:

התזונה וההידרציה של הגוף עשויות להשפיע על הכאב. תזונה בריאה ומאוזנת עשויה לסייע בהפחתת הכאב, וכן בשיפור התפקוד הגופני. חשוב לצרוך מספיק מים כדי לשמור על הידרציה של הגוף, שעשוייה להיות חשובה בטיפול בכאב.

תקשורת ומעורבות חברתית:

התקשורת והמעורבות החברתית עשויות להשפיע על הכאב והתמודדות עם הכאב. המעורבות חברתית ותמיכה מסביבה עשויות לסייע בטיפול בכאב ובמניעת חזרתו. כך ניתן להעלות את הרגשת הביטחון והטיפול המתאים עם הכאב.

תחומי התמודדות נוספים:

ישנם תחומי התמודדות נוספים שעשויים לסייע בהפחתת הכאב, כמו תרגול טכניקות הרפיה ומדיטציה. כמו כן, טיפול פיזיותרפי, טיפול נפשי, אקופונקטורה וטיפול ביוגהר עשויים גם הם להיות אפקטיביים בהפחתת הכאב והתמודדות עם כאב כרוני.

בסיכום, כאב כרוני עשוי להיות תוצאה של אורח חיים לא בריא ואפשר להתמודד עם הכאב במספר דרכים. חשוב לזכור שכל מקרה של כאב כרוני יכול להיות שונה ויש צורך בטיפול אישי ומותאם לכל חולה. בכל מקרה, מומלץ לפנות לרופא או למומחה כדי לקבל את הטיפול המתאים והנכון למקרה שלכם.

תמונה של דוקטור אלון מרגלית

דוקטור אלון מרגלית

נכתב על ידי דוקטור אלון מרגלית - PHD MD - מנהל מרפאה רב תחומית ומחבר חוות דעת לבית המשפט בנושאי רפואה.
מומחה ברפואת המשפחה, מטפל משפחתי מוסמך, עם הסמכה בהיפנוזה רפואית ותואר שלישי בפסיכולוגיה רפואית.
כתב יחד עם חברו הפסיכולוג יששכר עשת את הספר: "הרופא שבאדם, האדם שברופא" –ספר לימוד לאנשי מקצועות הרפואה והסיעוד המשלב שיטות אבחון וטיפול התנהגותיות יחד עם רפואיות.