סובלים? אנחנו כאן כדי לעזור!
- החזר ללקוחות לאומית וביטוחים פרטיים!
מגרנה עם אאורה - מה זה, למה קורה, ממה נובע? דרכי טיפול
שתי צורות למגרנה – זו המופיעה עם אאורה וזו שמופיעה ללא אאורה. אאורה מהווה סימן מקדים להופעת המגרנה. לעיתים בצורה של סחרחורת, או בחילה, או הפרעות ראיה שונות (ואז נקראת בפי העם מיגרנה של העין) או אפילו כאבי בטן. האאורה יכולה להופיע דקות או שעות לפני התקף המגרנה. נמשכת לרוב עד 60 דקות. פעמים רבות המגרנה מופיעה בשכיחות גבוהה יותר במשפחות עם או בלי אאורה מלווה. מגרנה עם אאורה בעלת שכיחות של כשמינית מכלל המיגרנות. יש להביא בחשבון שקרוב ל – 16% מהאוכלוסיה הבוגרת סובלים ממיגרנה. השכיחות בקרב נשים כפולה מזו של גברים. אין קשר בין עוצמת האאורה לעוצמת כאבי הראש של המיגרנה. שתיהן מטרידות ומפריעות לשגרת היום והעבודה. ישנם חוקרים המשווים את ההפרעה באיכות החיים של הסובלים ממגרנה להפרעה הנגרמת מדכאון.
אין כיום הסבר מספק לתופעת האאורה. סבורים שמקורה בירידה בתפקוד אזור מסוים במח בעיקר בכל הקשור לחילוף החומרים ולאספקת החמצן. יתכן שכשנדע את הסיבות, נוכל לכוון את הטיפול בצורה מדויקת ומתאימה יותר לכל אדם ואדם. לגבי ההסבר למגרנה, מקובל היום לחשוב שמדובר במחלה מוחית (ולא כזו הקשורה לכלי דם כפי שחשבו בעבר) הקשורה לתגובה דלקתית נוירוגנית (עצבית).
הטיפול המונע להתקפי המגרנה, יכול לסייע להתחיל את הטיפול בסימני האאורה ולא בהתחלת המיגרנה עצמה. טיפול זה יכול להיות באמצעות הרפיה, תרגילים שונים, טיפול תרופתי ועוד.
מה לעשות בהתקף מיגרנה ממושך?
התקף מיגרנה ממושך יכול להשבית מכל פעילות ועבודה ואף להשפיע על מצב הרוח ולהביא לתגובה דכאונית. באופן טיפוסי ההתקף גורם להסתגרות, לעצבנות, לרגיזות לנטיה לשכב בחדר שקט וחשוך ולהעזר בכדורי שינה כדי לברוח מהסבל.
ישנם כיום מספר תרופות לטיפול מיידי במיגרנה קשה וממושכת. הבעיה היא שרבות מתרופות אלו גורמות לתופעות לוואי מטרידות וקשות. לכן חשוב להכיר דרכים נוספות לטיפול בבעיה, כמו למשל היפנוזה עצמית, הרפיה ודמיון מודרך, מינדפולנס ותרגילים גופניים שונים.
לכן חשוב להתייעץ עם אחד ממומחי מרפאות הכאב של מזור לכאב.
דוקטור אלון מרגלית
נכתב על ידי דוקטור אלון מרגלית - PHD MD - מנהל מרפאה רב תחומית ומחבר חוות דעת לבית המשפט בנושאי רפואה.
מומחה ברפואת המשפחה, מטפל משפחתי מוסמך, עם הסמכה בהיפנוזה רפואית ותואר שלישי בפסיכולוגיה רפואית.
כתב יחד עם חברו הפסיכולוג יששכר עשת את הספר: "הרופא שבאדם, האדם שברופא" –ספר לימוד לאנשי מקצועות הרפואה והסיעוד המשלב שיטות אבחון וטיפול התנהגותיות יחד עם רפואיות.